ÎNTREBĂRI FRECVENTE

FREQUENT QUESTIONS

¿CE REPREZINTĂ DEPUNERILE DE CARBON?

Din fiecare litru de combustibil pe care îl utilizăm în vehiculul nostru doar  25% se transformă în energie mecanică, celelalte  75% se transformă doar în căldură, reziduuri solide (carbon) şi gaze precum CO, NOx, etc. (contaminanţi).

Depunerile de carbon se formează rapid în motor şi pe componentele implicate în procesul de combustie şi de evacuare a produselor de combustie, formând obstrucţii dificile de detectat şi defecte care pot cauza ieşirea motorului din funcţie şi sporirea consumului de combustibil.

¿CARE SUNT SIMPTOAMELE FORMĂRII DEPUNERILOR DE CARBON?

Simptoamele principale ale formării depunerilor de carbon în motor sunt:

FUMUL NEGRU - fumul negru este emis de unele vehicule din cauza excesului de combustibil nears  din cauza insuficienţei de oxigen în amestec. Această insuficienţă este în mai multe cazuri datorată blocării cu depuneri de carbon în linia de aspiraţie şi în sistemul de eşapament.

CONSUMUL MĂRIT DE COMBUSTIBIL- consumul mărit de combustibil este în principal datorat etanşeităţii inadecvate a camerei de combustie  din cauza blocării colectorului de aer, iar acest fapt cauzează combustia nesatisfăcătoare. Toate acestea sunt cauzate de depunerile de carbon.

SCĂDEREA PUTERII MOTORULUI – scăderea puterii  de obicei este cauzată de depuneri în camera de combustie şi pe toate piesele care intră în contact direct cu ea. Acest fapt cauzează etanşeizarea necorespunzătoare a valvelor, reducerea diametrelor conductelor (pentru aer şi pentru gaze de eşapament), blocarea parţială a duzelor injectoarelor, performanţa nesatisfăcătoare a motorului din cauzarea volumului camerei de combustie.

OARE TEHNOLOGIA POATE FI UTILIZATĂ PE MOTOARE DE ORICE TIP? 

DA, ea poate fi utilizată pe motoare de orice tip. Aceste maşini pot curăţa orice tip de motoare – pe benzină sau diesel, GPL, ulei combustibil, etc... de aceasta ea poate fi utilizată pentru decarbonizarea motoarelor de motociclete, de automobile, microbuze, bărci, camioane, excavatoare... cu capacitatea cilindrică de la 100cc. Maşina noastră de modelul 4600 COMPACT PRO poate decarboniza motoare cu capacitatea cilindrică de până la 30,000 CC. Dacă aveţi nevoie de maşină pentru capacităţi cilindrice mai mari, vă rugăm să ne contactaţi.

¿CUM FUNCŢIONEAZĂ?

Gazul generat de maşina noastră este introdus în motor prin conductele de admisie, se amestecă cu aerul aspirat prin filtru. Gazul nu afectează conductele prin care trece şi piesele până la nimerire în camera de combustie, nici pozitiv, nici negativ. Acţiunea gazului începe din momentul combustiei. În interiorul camerei de combustie gazul nostru va majora temperatura, expulzând căldura spre interior, depunerile se vor încinge în interiorul camerei, inclusiv  pe valve, pe duzele injectoarelor, bujiile de igniţie, pistoane, etc. Gazul nu va încălzi metalul motorului. Toată căldura generată suplimentar la aburul de apă se va evacua cu gazele de eşapament, şi împreună cu gazul de orto-oxihidrogen  va înlătura depunerile de carbon în ţevile prin care va trece, inclusiv  EGR, colectorul de intrare, turbocompresorul, FAP şi catalizatorul.

¿OARE NECESITĂ MOTORUL A FI DEMONTAT?

Nu, absolut. Nu este nevoie de a demonta motorul

¿ÎN CE CONSTĂ DIFERENŢA FAŢĂ DE METODELE TRADIŢIONALE DE CURĂŢARE?

Comparativ cu metodele tradiţionale de curăţare, decarbonizatoarele noastre au nevoie de mai puţin de o oră (30 - 60 minute) pentru a efectua o curăţarea adâncă şi mult mai calitativă, comparativ cu metodele tradiţionale disponibile, care în mai multe cazuri necesită dezasamblarea motorului (necesitând 5 - 8 ore de lucru manual) şi/ sau utilizarea substanţelor chimice, care afectează cât proprietăţile motorului, atât şi mediul ambiant. Pe de altă parte, decarbonizatoarele noastre funcţionează, respectând la maximum cerinţele faţă de protecţia mediului ambiant.

¿CARE ESTE DIFERENŢA ÎNTRE MAŞINILE CARE FUNCŢIONEAZĂ LA 12 SAU 24 V?

Aceste dispozitive sunt inutile şi dăunătoare pentru motor, deoarece gazul pe care îl generează, de obicei conţine electrolit; astfel, aceste pseudo-decarbonizatoarele, chiar dacă şi sunt oferite la preţuri extrem de înalte în raport cu calitatea, necesită o substanţă consumabilă (de obicei apă cu electrolit), care se evaporează cu gazul, cauzând coroziunea blocului de cilindri şi a altor componente.

Vânzătorii şi producătorii acestor maşini prezintă ca argument, pentru a vinde  maşinile, aceiaşi informaţie pe care o oferim şi noi, cauzând confuzie şi afectând imaginea echipelor noastre care au elaborat şi au testat tehnologia noastră autentică, şi care oferă toate garanţiile pentru echipamentele fabricate de unica companie de avangardă în acest sector.

Trebuie să fie cunoscut  faptul că orice dispozitive care funcţionează la tensiunea de 12 V sau care nu asigură cel puţin 1800 W putere, nici într-un caz nu pot curăţa un motor nici în 60 minute, nici în 5 ore, nici în 10 zile, nemaivorbind de 30 minute, despre care se mai poate spune.

În toate cazurile maşinile care funcţionează pe 12 V nu pot genera mai mult de 3 lpm fără forţarea alternatorului cu risc înalt de defectare, deoarece la 14 V şi la curentul consumat de 20 A se poate obţine un debit de gaz de doar 1.5 litri pe minut. Totodată, curăţarea eficientă începe de la cel puţin 220 W, pentru a genera 1 litru de gaz pe minut.

¿DE CE MAŞINILE NOASTRE ŞI NU CELE DE LA COMPETITORI?

Deoarece noi deja avem 850 maşini pe piaţa Spaniei şi avem un grad de satisfacţie de 100%, maşinile noastre sunt fabricate corespunzător, au în dotare sistemele de securitate care poziţionează maşinile noastre mult deasupra celor mai apropiaţi competitori.